Så var jag också sjuk

Hej!
 
Jag är också sjuk nu. Mår inte så farligt så hoppas det försvinner om jag vilar. Tog en bild på alla skolgrejor jag tog hem när jag gick från skolan idag:
 
Vackert va? Det är bara att man vänjer sig....
 
Nu ska jag jag sjuklingplugga och lyssna på min plugglista på Spotify. På den finn bl.a talking heads, Nova Delai och den här låten.
 
Kram!
Lisa

Standing next to me

 Sitter hemma och är sjuk, dricker te, lyssnar på brittisk pop och drömmer om indiepojkar med brunt lockigt hår och smilgropar.
 
Jag måste berätta om en helt underbar bok jag har läst, Kapituler omedelbart eller dö heter den, och det är den bästa bok jag någonsin har läst. Boken handlar om två tjejer som är 15 år gamla, Lovely och Mary, de älskar engelsk popkultur (percis som jag) och fantiserar om at lfytta till London. oken är skirven i ett fantastiskt poetiskt språk som gör att man inte vill lägga ifrån sig boken (vilket jag inte gjorde) utan bara fortsätta läsa. Jag blev riktigt ledsen när den tog slut, jag ville ha mer!
 
Dagens låt blir Standing next to me med de underbara pojkarna The Last Shadow Puppets (som har luggar att dö för fniss).

Ni får en bild på en helt underbar äng från Österlen, Skåne
 
Kramar Else
 

...got yourself another hour and you gave half of it to me...

Hej!
 
Nu leker vi Jeopardy: Hon är ett underbart, inspererande, vackert, musikaliskt geni född i Moskva, uppväxt i New York.
 
Svar: Vem är Regina Spektor?
 
Åhhhh, jag älskar hennes musik. Skulle göra nästan lite vad som helst för att få se henne live. Hon var ju i sverige  under sommaren, men jag kunde inte gå. Förra sommaren så levde jag på hennes musik, lyssnade nästan varje kväll för att kunna sova. Gör det fortfarande. Hennes musik är som min drog. Typ.
 
Min nya favorit för tillfället är denna låt. Det är en ny verion av en av hennes äldre låtar (ja, orginalet är minst lika bra) som dök upp på hennes nya album, What we saw from the cheap seats. Den nya versionen finns även på ryska, det låter faktiskt mysigt. 

Borta bra men hemma bäst!

Hej alla fina människor!
 
Skolan börjar snart. Ångest. Pepp. Lättnad. Glädje. Sorg. Mer pepp. Och så lite mer ångest.
 
Jag har gjort våfflor till frukost. Improviserade smeten, blev rätt bra.
 
Nu ska jag lägga upp bilder. Många bilder. Sommarbilder.
 
 
Kram, Lisa
 
 
 
 

Epilepsy is dancing

Skolan börjar om 6 dagar. Är otroligt nervös och har en sådan ångest så att det inte är klokt. Vill bara låsa in mig på mitt rum och lyssna på musik dagarna i ända... Det är ungefär det jag har gjort de här sista dagarna på mitt lov...
 
Men man får inte glömma de härliga dagarna! Den här sommaren har varit full med skratt, tårar och en massa annat. Mycket har hänt, och mycket har inte hänt. Den här sommaren har gått väldigt fort, men jag har inte fått någon sommarkänsla. Det kan bero på att jag knappt har spenderat någon tid ute på stranden, men ändå.
Jag har under denna sommar varit på två festivaler, ett konvent och massor med konserter. Bland annat har jag sett min största idol i hela världen, Björk Gudmundsdottír. Jag grät mig igenom hela konserten och jag har fortfarande inte kommit över det faktum att jag har sett henne på riktigt.
 
Under en av de få dagar jag faktiskt spenderade på en strand var jag med en hund som heter Selma. Hon tyckte mycket om att bada.
 
Dagens låt bli Antony and the Johnson's (som jag också sett live nu i sommar) Epilepsy is dancing
 
Ha det bäst, miljarder kramar
Else xx
 
 
 
 
Och jag vet att rådjursbilden inte är skarp, men jag gillar den och den ger mig en LSD-liknande känsla (vilket jag tycker är lite coolt hihi).

Tea and Poetry

Två tjejer som driver en blogg om te, fotografi, musik och poesi.

RSS 2.0